Iguazu, Pantanal en Bonito
Door: AnoukenFelix
Blijf op de hoogte en volg Anouk
28 November 2010 | Brazilië, Campo Grande
Hier weer een update van ons dit keer vanuit Brazilie. Onze plannen zijn een beetje gewijzigd, want Braziel zat eerst niet in ons plan maar nu wel!
Bedankt voor alle leuke reacties weer, erg leuk om te lezen. De tijd gaat nu erg snel, maar we hebben alweer een hoop beleefd.
Waar waren we gebleven, eens kijken.. Ohja we gingen op weg naar Puerto Iguazu. Eenmaal aangekomen hostel gezocht met zwembad. Heerlijk. Die dag informatie verzamelt over hoe en wat voor de watervallen. ´s Avonds gekookt en heerlijk samen gegeten op de veranda van onze kamer, de hele avond spelletjes gedaan.
Volgende dag besloten om een dagje aan het zwembad te liggen, dit dus ook zeker gedaan. Met een temperatuurtje van 30-35 graden. Heerlijk, het zwembad voor ons alleen. ´s Avonds deden we mee aan de assado in het hostel, dat is een bbq met heel heel veel vlees! Erg gezellig.
De volgende dag zijn we ´s ochtends vertrokken naar de Iguazu watervallen aan de argentijnse kant. Hele dag daar rond gelopen, het was erg mooi, enorme kracht heeft het water. Was ook helemaal wat we ervan verwachten, Geweldig!
Volgende dag zijn we met een taxi de grens overgegaan naar Brazilie. Dat was heel apart, we hoefden de taxi niet uit. We moesten alleen onze paspoorten geven. Toen stonden we in Foz Iguazu (braziliaanse kant), daar een bus gepakt naar Campo Grande. Dat was nog een hele interessante busreis, want tijdens onze overstap moesten we een uur wachten. We zitten daar rustig op een bankje, toen ineens ging het personeel rennen en kwam er heel veel politie. Wat bleek, in één van de bussen zaten 3 koffers vol met drugs. Iedereen foto´s maken natuurlijk inclusief de politie zelf. Erg apart om mee te maken.
´s Ochtends in Campo Grande aangekomen en meteen doorgegaan naar Pantanal. Toen we aankwamen op het kamp mochten we onze hangmat uitzoeken waar we in gingen slapen. Weer een nieuwe ervaring. ´s Avonds hadden we onze eerst activiteit, namelijk jeepsafari by night. Erg cool om dan al die ogen van krokodillen te zien in het water, maar ook die vieze enorme spinnen komen dan te voorschijn.
Volgende dag (dinsdag) gingen we ´s ochtends een wandeling maken door de jungle, erg veel gezien; krokodillen, verschillende vogels, hert, capibarra, toekan, apen en hoop dieren waar we de naam niet van weten. ´s Middags hadden we als activiteit een boottour, die was wat saai, namelijk geen anaconda gespot helaas! Volgende ochtend zijn we piranhas gaan vissen. Erg leuk, had 5 keer beet. Fel 2 keer. Dat was ook gelijk onze lunch! ´s Middags weer een wandeling gehad, veel baby dieren gezien, zoals van apen enz.
´s Avonds hadden we kampvuur met een kan vol capairinha, moesten zelf onze limoenen plukken erg grappig.
Volgende ochtend zijn we gaan paardrijden dit was erg saai, want we mochten alleen maar stappend door de jungle niet eens iets harder.
Kortom de jungle was erg leuk, veel leuke nieuwe mensen leren kennen. Veel lol gehad met z´n allen.
´s Middags vertrokken met een jeep naar Bonito, dat was een hel van een reis. Chauffeur heeft zijn rijbewijs gekregen met een geplukte mango. ´s Avonds uiteten geweest met een stel uit london en belgie. Erg gezellig gehad.
Volgende dag zijn we met het belgische stel gaan snorkelen in een hele heldere rivier. Waar gekleurde vissen gewoon heel dichtbij zwemmen erg mooi.
Volgende dag zijn we naar de grot geweest waar heel fel blauw water in staat, zie foto´s. Erg cool om te zien. ´s Middags zijn we naar Campo Grande gegaan. Hier een nacht geslapen en vanavond gaan we met de bus naar Florianopolis. Een 21 uurs lange busrit, maar dan heb je ook wat. We zullen hier 8 a 10 dagen aan het strand bivakeren. Heerlijk met 30 graden.
Dan natuurlijk nog wat weetjes, wist je dat:
- ze in 1938 voor het laatst een excursie hadden dat je met een bootje bij de afgrond van de watervallen kwam en dat dan de gids heel hard moest roeien om niet over de rand te gaan. Dit is natuurlijk een keer fout gegaan, dus nu is het verboden. Gekke werk!
- je in de jungle je fruit zelf kan plukken en opeten, heerlijk verse mango enz.
- Dat we na 1 malaria pil zijn gestopt omdat niemand anders het nam en anouk helemaal onder de uitslag zat.
- we bekogeld zijn met poep door de apen. Ze poepte eerst in hun hand en toen gooide ze het naar ons. Hilarisch.
- de gids ineens een teken maakte dat we om een aantal bomen moesten lopen omdat er in een boom een dodelijk insect zat.
- je niet naar een beauty oord hoeft hier om dode cellen door visje te laten opeten, dat gebeurd gewoon tijdens het snorkelen. Erg grappig kriebelend gevoel.
- Tijdens het vissen van piranhas moet uitkijken dat je zelf niet in het water staat, want dan bijten ze in je tenen.
- we bijna dood waren op weg naar Bonito, wat een mongool die chauffeur! Natuurlijk dik gedreigd met klachten zetten in de lonely planet...
Dat was het weer, nog 18 dagen voor ons hier en dan wordt het een enorme omschakeling qua weer! Brrr
Tot snel,
dikke kuss ons
28 November 2010 - 16:30
Afke:
Heerlijk om wederom te lezen dat jullie 't maximale eruit halen! Helaas voor jullie zit 't er bijna op, ik ben er wel blij om!:$
Tot bijnaaa!!;-)
Geniet nog even!
X Affie -
28 November 2010 - 17:14
Mariska:
Schat, Verhaal is weer super. Kan niet wachten totdat je ze real life kan vertellen. Geniet nog die laatste dagen, 19 nog hoor;)
Trouwens tussenbeoordeling was super alleen maar 7 en 8en :D :D
Hele dikke KUS -
28 November 2010 - 17:29
Milou:
Wauw, wat een mooie foto's! Jullie zien er super uit! En wat is het daar weer mooi. Echt, damn! Dat wordt een megafotoboek zometeen!! Haha, die aap, heb je dat ook vastgelegd?
Tot bijnaaaaaaaaaaaaaaa!
Kus! -
28 November 2010 - 17:45
Mirian:
Lieverds!
WAUUUUUUUW wat een gave foto's weer!
Hoe tof om in een hangmat te slapen & hoe gaaf is het om al die dieren zo in het wild te zien! Alleen die vieze verrekte spiders... ieuwwwwwgrrr wat een enge beesten!
Nou... geniet nog van de laatste weekjes... voor je het weet staan jullie weer te bibberen van de kou op Nederlandse-bodem!
Liefs xx -
28 November 2010 - 19:12
Mandy:
Jullie zien er geweldig uit.. En heerlijke foto's om naar te kijken. Ga nog 18 dagen rakken daar en dan mogen jullie indd wel weer eens terugkomen :-).
Love you. xx -
28 November 2010 - 19:17
Marieke:
Wat leuk om weer iets van jullie te horen. En zo te lezen hebben jullie ook wat aan mijn tips gehad en hebben jullie er ook van genoten. Geniet nog maar lekker in Florianopolis. Heerlijk!!!!! En dan via Uruguay terug naar BA.. maar dat duurt nog 8 dagen ;-)
Dikke kus -
28 November 2010 - 22:18
Franka:
Hey hai leuke foto's. 1 minpunt: foto's van spinnen liever niet plaatsen!!! Ik kreeg bijna een hartaanval! Geniet er nog van. Dikke kus -
28 November 2010 - 22:26
Gloe:
Nouk! Wat zie jij er mega lekker uit daaro(Fel jij ook hoor, maar laten we eerlijk zijn, je bent wel weer een jaartje ouder geworden.)!
Zie ik het nou goed of ben je idd BRUIN geworden?!Of komt dat kleurtje door het gegooi van die apen?!Haha HILARISCH -
01 December 2010 - 08:57
Tjeerd:
Hola,
Zo herkenbaar allemaal, ik heb zo'n beetje exact hetzelfde gedaan. haha Enkel Bonito niet, wij hebben daar 2 dagen gewacht tot de regen voorbij was, neen, helaas dan zie je die vissen niet.
Mar florianapolis--> heerlijk golf surfen.
Hebben jullie toevallig ook de rode trein genomen door de bush-bush?
geniet ze nog...
01 December 2010 - 15:08
Lotte:
Hey Anouk en Felix..
Liep ff stukje achter maar net weer alles "Bij" gelezen.. oow wat gaaf! En jullie zien er zo goed uit! Felix nog gefeliciteerd...!
Geniet nog even lekker...want t is hier heel erg koud..brrrr
En tot gauw..schiet op...tijd gaat veelste snel..
Liefs lot XXX
enne groetjes van "ons" thuis.. -
06 December 2010 - 19:43
Familie Jeurissen:
Hoi Anouk en Felix,
Van harte gefeliciteerd met je(schoon)moeder. Er staat een mooie grote Sarah in de voortuin. Ze heeft er foto's van gemaakt dus die zien jullie nog wel. Alles goed daar? We hebben zaterdagavond bij oma Sinterklaas gevierd. We zijn weer verwend!
Groetjes René, Marja, Lars en Britt -
08 December 2010 - 19:21
Abraham En Sarah:
We tellen af.... en zullen als jullie alle foto's geplaatst hebben een album voor jullie bestellen. Schiet nog even een paar mooie plaatjes en we verwachten nog wat leuke reacties.
Veel liefs -
12 December 2010 - 13:31
Lieke:
Prettige terugreis! En fijn dat we mochten meedelen in jullie vakantieavontuur! Groeten -
12 December 2010 - 14:13
Liesbeth :
Hoi!! Wat een leuke dingen hebben jullie weer gedaan. Geweldig! Dat met die visjes hebben wij ook meegemaakt alleen zijn ze in de natuur wel wat groter dan in een Spa;) veel plezier nog de laatste week! X -
12 December 2010 - 14:39
Pietje:
mmm lekker apenpoep hahah. Jullie komen bijna terug :) vind ik leuk!
Dikke kus -
15 December 2010 - 07:12
Jenneke:
het is aftellen nog maar twee/drie dagen. De stad is versierd, de sneeuw is al gevallen dus dat wordt een "warm" onthaal.
Dikke kus en goede reis